vr 22 maart 2019 t/m zondag 24 maart 2019

Kloosterweekend

Locatie: 
 Abdij Koningsoord te Oosterbeek
Tijdstip: 
 16.30 uur  - 12.00 uur
Prijs: 
 € 95.-

‘Wijs of dwaas’ Augustinusparochie Breda en Protestantse Gemeente Breda
22 tot 24 maart: Kloosterweekend in het kader van het Leerhuisprogramma ‘Wijs of dwaas’ Augustinusparochie Breda en Protestantse Gemeente Breda
De Protestantse Gemeente Breda en de Augustinusparochie Breda bieden een gezamenlijk activiteitenprogramma aan onder de titel ‘Wijs of dwaas?’ De titel is geïnspireerd op het verhaal van de wijze en dwaze meisjes in Matteüs 25. Wat houdt onze lampjes brandend, welke keuzes maken we, hoe kan de goede boodschap van Jezus ons inspireren? Elk halfjaar zijn er drie bijeenkomsten met hetzelfde thema, voor de 1e helft van 2019 is het thema: ‘Verrassend stil’.
We zoeken de stilte op. Even het klooster in … even stil worden… even weg van alles wat je elke dag doet, even thuiskomen bij jezelf. Tijdens dit kloosterweekend zijn wij te gast bij de zusters Cisterciënzers (Trappistinnen) in de Abdij Koningsoord te Oosterbeek en laten wij ons inspireren door hun dagritme en onze eigen levensverhalen. Naast de kans om deel te nemen aan de getijdendiensten van de zusters zal er een programma zijn om vooral de diepte en de stilte in jezelf te ontdekken. Dit gaat gebeuren middels stilte- en meditatieoefeningen, een Emmaüswandeling, vormen van bibliodrama en onderlinge gesprekken. De kosten voor deze tweedaagse bedragen inclusief overnachtingen en maaltijden € 95.- per persoon. 
Tijd: van vrijdagmiddag 16.30 uur tot zondagmorgen 12.00 uur
Info en opgave: Joyce Rijke,  
Plaats: Abdij Koningsoord te Oosterbeek
 

terug