vrijdag 28 januari 2022

Lotgenotengroep ‘Leven na verlies’

Locatie: 
 Lucaskerk
Tijdstip: 
 14:00  - 15:30

Vrijdag 28 januari, 14:00 uur. Tweede bijeenkomst Lotgenotengroep ‘Leven na verlies’. Begeleiding ds. J. van Kempen. Protestantse Gemeente Breda. Lucaskerk, Tweeschaar 125 Breda
Als je je partner of een andere dierbare verliest door de dood is dat een ingrijpende ervaring. Alles in je leven is plotseling anders. Je betreedt een ‘land waar je de weg niet kent’, aldus de titel van een boekje over rouwverwerking. Je krijgt te maken met gevoelens en emoties van verdriet en gemis, boosheid en jaloezie. Als vanzelf komen er zin-  en levensvragen op: ‘wat heeft mijn leven (nu nog) voor zin?’, ‘Hoe moet ik verder?’ In het begin kun je nog wel met de naaste omgeving over veel dingen praten, maar naarmate de tijd verstrijkt, zo is de ervaring van velen, wordt het steeds stiller.
Met een gespreksgroep ‘Leven na verlies’ is er ruimte voor lotgenoten om de eigen ervaringen te delen met anderen die min of meer hetzelfde hebben meegemaakt. Het helpt om in een sfeer van veiligheid en vertrouwen je eigen verhaal kwijt te kunnen en te luisteren naar dat van een ander. Alleen al de herkenning (‘heb jij dat óók?’) doet vaak al goed’. De groep is bedoeld voor volwassenen die met de dood van een geliefde zijn geconfronteerd en voor wie dat meer dan 5 maanden geleden is gebeurd. De groep bestaat uit maximaal tien personen.
Mogelijke thema’s zijn: de periode vóór het afscheid, de uitvaart(dienst), wat gebeurt er als je rouwt, de wirwar van gevoelens, de reacties uit je omgeving, je eigen zin- en levensvragen, en uiteindelijk de vraag: wat geeft je de kracht om verder te gaan?
Vervolgdata en tijd: Vrijdagmiddagen 11/2, 25/2, steeds van 14:00 – 15:30 uur.
Plaats: Lucaskerk, Tweeschaar 125, Breda.
Opgave en informatie: ds. Joan van Kempen (06-2962 1072; ds.vanKempen@PKNBreda.nl)
 

terug