woensdag 12 mei 2021

Gespreksavond

Locatie: 
 Online
Tijdstip: 
 20:00 uur

Op de woensdagen 12 en 26 mei willen we ons verdiepen in het boek ‘Oog in oog’ van Kick Bras. Het omvat teksten en beelden, gericht op de ervaring van de Eeuwige. Christelijke mystiek. Hoe ervaren wij aan de hand van deze teksten en beelden onze band met de Eeuwige? Data en tijden zijn: 12 en 26 mei om 20:00 uur via Zoom.
Dr. Kick Bras is theoloog en publiceert regelmatig over spiritualiteit. Dit schreef hij zélf over zijn boek: “‘Nu kijken wij nog in een wazige spiegel, maar straks staan wij oog in oog’. (Paulus in 1 Korintiërs 13:12). Christelijke mystiek heeft een indrukwekkend religieus en cultureel erfgoed voortgebracht, waarvan wij kunnen genieten in woord én beeld, in poëzie, in preken, gebeden of visioenen, maar ook in beeldende kunst zoals de schilder- en beeldhouwkunst en de architectuur.”
In ‘Oog in oog’ presenteert en becommentarieert mystiekkenner Kick Bras teksten en kunstvoorwerpen uit verschillende eeuwen, uit diverse landen en joods-christelijke tradities. Hij ontsluit hun blijvende zeggingskracht en hij verbindt de verbale en visuele uitingen met elkaar als verwanten die allemaal op de Ene, op het goddelijke mysterie zijn gericht. In 55 hoofdstukken maakt de lezer een pelgrimsroute langs een schat aan kunstwerken en teksten van Hadewijch tot Bonhoeffer, van Giotto tot Rothko en van Chagall tot Caravaggio. Aan bod komen centrale thema’s als de mystieke ervaring en Gods-en mensbeelden.
Aanmelden bij ds.vanKempen@PKNBreda.nl.
 

terug