Welkom bij de Protestantse Gemeente Breda! Welkom bij de Protestantse Gemeente Breda!
De protestantse gemeente Breda (PGB). Een kerk die hoort bij de Protestantse Kerk Nederland (PKN). We zijn een gemeente van ongeveer 1200 leden met jeugd, gezinnen en ouderen. Vanuit Breda en wijde omgeving komen we samen om Gods naam te loven, van zijn woord te leren en in zijn liefde te leven. En natuurlijk om elkaar te ontmoeten, voor, tijdens en na de zondagse dienst, maar ook daarbuiten. De wekelijkse ochtenddiensten geven vorming en toerusting. We proberen met elkaar mee te leven, bidden voor elkaar, en bieden ook hulp in praktische zaken.
Uiteraard ben je welkom om eens een ochtenddienst mee te maken en de sfeer te proeven in een van onze kerken. Op deze site en die van de kerken kun je meer over onze gemeente lezen. En aarzel niet om contact op te nemen.
 
Vieringen bijwonen Vieringen bijwonen

Kijk voor een actueel overzicht van onze vieringen in onze vieringenagenda.

Wie thuis wil meevieren kan de vieringen van de Lucaskerk via Kerkdienstgemist.nl (her)bekijken,
van de Markuskerk via Kerkdienstgemist.nl 
en van de Johanneskerk via Kerkomroep.nl.

Vervoer Markuskerk en Lucaskerk:
lees meer »
 
Vredesweek

Vredesweek
lees meer »
 
Kerken in Breda Kerken in Breda
De Protestantse Gemeente te Breda houdt vieringen in drie verschillende kerkgebouwen, verspreid over Breda.
De gemeente is daardoor opgedeeld in secties. Iedere sectie kent z'n eigen sfeer en beleving van kerk-zijn.
Wil je daar meer over te weten komen? Bezoek dan de websites van de afzonderlijke kerken.
Dat kan door op de volgende links te klikken: JohanneskerkLucaskerk en Markuskerk
 
Nieuw hier? Nieuw hier?

De Protestantse Gemeente te Breda is een actieve gemeente die zich uitgesproken heeft om bij alles wat we doen de blik op de toekomst te richten: wij willen werken aan een gemeenschap die ook voor onze kinderen en kleinkinderen nog inspirerend en bemoedigend zal zijn, een gemeente die zichtbaar is in de stad en actief wil bijdragen aan de zorg voor onze medemens.

Al klikkend op deze site willen we je laten zien op welke wijze wij vorm geven aan onze ambitie om een moderne en betrokken gemeente te zijn. Op welke wijze wij ons geloof vieren en inhoud geven aan het gemeente zijn. We hopen dat je via deze site de weg naar ons en ons kerkenwerk makkelijker zult vinden. Klik op de foto's voor meer informatie per kerk.

Wij begroeten je graag in een van onze vieringen of bij een van de activiteiten!

 
Oecumenisch Leerhuis 2023 Oecumenisch Leerhuis 2023
Het leerhuis wordt georganiseerd door: Parochiekern Bethlehem (Augustinusparochie) en de Protestantse Gemeente  Breda. Volg deze link voor het programma. De avonden worden gehouden in de Lucaskerk Tweeschaar 125 4822 AS, of de Markuskerk Hooghout 96, 4817 ED Breda. Elke leerhuisavond begint om 18.00 uur met een gezamenlijke maaltijd. De kosten voor deze maaltijd zijn 5 euro. Om 20.00 uur wordt begonnen met het thema van de avond. Voor de leerhuisavonden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Aan beide onderdelen van de avond kunt u afzonderlijk meedoen. Voor de maaltijd moet u zich wel opgeven. Dat kan via de intekenlijst in de Lucaskerk of via www.PKNBreda.nl/formulier, uiterlijk op de zondagavond vóór de leerhuisavond.
 
Sp!rit2 voor jongvolwassenen Sp!rit2 voor jongvolwassenen
Donderdagavond (19:30–21:00 uur). Sp!rit2, een gespreksgroep voor twintigers en (begin-) dertigers. Om de drie weken in de Markuskerk, Hooghout 96, Breda
We komen elke drie weken bij elkaar om aan de hand van een boekje te praten over wat ons bezighoudt en welke rol geloof daarin speelt. Zo lezen we dit jaar uit het boekje ‘Randfiguren’ van Johan Visser, verhalen over bijbelse personen die aan de zijlijn een belangrijke rol spelen. Welkom! Voor meer informatie kun je terecht bij ds. Ton van Prooijen (06-29283935 | ds.vanprooijen@pknbreda.nl).
 
 
HeartEdge Breda

HeartEdge Breda
Eén van de speerpunten van ons huidige beleidsplan is: ‘Laten we er zijn voor de inwoners van onze wijk en stad, daar waar we een zinvolle bijdrage kunnen leveren. Laten we erop uit zijn onze eigen kring te laten groeien door een inspiratie voor anderen te zijn.’ Hoe? Sinds een paar jaar laten we ons in de Protestantse Gemeente Breda o.a. inspireren door de Engelse kerkvernieuwingsbeweging HeartEdge.

 
lees meer »
 
Raad van kerken Raad van kerken

Zie voor activiteiten van de Raad van Kerken de website: https://www.raadvankerkenbreda.nl/
 
Website Protestantse Gemeente Breda Website Protestantse Gemeente Breda
Opmerkingen, vragen, aanvullingen en suggesties kunt u mailen aan Info@PKNBreda.nl