Agenda
« vorige  |  oktober 2019  |  volgende »

Woensdag 9 oktober 2019 HERFSTAVONDZANG
Locatie: Johanneskerk, Dreef 5, Breda
Tijdstip: 19.30 uur  - 21.00 uur
Prijs: Gratis

Wie voelt het niet? Dat warm gevoel bij het zingen in de kerk. Stemmen die samensmelten in één melodie, met teksten die Gods lof uitbrengen en de kernen van ons geloof verwoorden.
Op woensdagavond 9 oktober is er weer een Zangavond in de Johanneskerk. Ds.Saskia van Meggelen licht de teksten toe en Graham Kennett begeleidt de vertrouwde liederen vanaf het orgel.
Kom gezellig meezingen en na afloop samen genieten van koffie en thee. Toegang gratis, maar uw vrijwillige bijdrage is bestemd voor de wederopbouw van de kerken in Syrië.
Van harte welkom! Klik hier voor de poster.
 

 

Woensdag 9 oktober 2019 Oecumenisch Leerhuis
Locatie: Lucaskerk, Tweeschaar 125, Breda
Tijdstip: 20.00 uur, 18.00 uur maaltijd

Woensdag 9 oktober, 20:00 uur. Wat geloven we nog wel? Gespreksleiding ds. R. Knijff en pastor B. Hendriksen.

 

lees meer »

 

Zaterdag 26 oktober 2019 Grote schoonmaak Lucaskerk
Locatie: Lucaskerk
Tijdstip: 10.00 uur  - 14.30 uur

Traditiegetrouw houden we in het najaar de jaarlijkse grote schoonmaak van de ruimten van de Lucaskerk ende directe omgeving. Ook dit jaar vraagt de facilitaire werkgroep van de Lucaskerk weer uw medewerking om een aantal uurtjes beschikbaar te stellen. We willen dan schoonmaakwerkzaamheden verrichten, die door het jaar heen niet of te weinig zijn uitgevoerd. Denk daarbij aan het reinigen van alle kerkstoelen, reiniging van de vloeren, gekleurde ramen (buiten) en lichtkoepels zemen, rommel opruimen op het dak van de kerk en tussen de groenvoorzieningen rond de kerk etc.
Iedereen is welkom. Voor een lunch wordt gezorgd. Vanaf ca. 12 oktober 2019 zal in de Lucaskerk een intekenlijst op de bar in de ontmoetingsruimte liggen, waarop u kunt intekenen (t/m zondag 20 oktober 2019). Ook kunt u zich per email opgeven via:  Info@Lucaskerk.nl . De ontvangst is tussen 09.45 – 10.00 uur met koffie & thee.
 

 

Zondag 27 oktober 2019 Bach concert Ginneken
Locatie: Laurentiuskerk, Duivelsbruglaan Ginneken
Tijdstip: 16.00 uur
Prijs: vrijwillige bijdrage

Grandioos Bachconcert in Ginneken
Op zondag 27 oktober wordt om 16.00 uur in de protestantse Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan een Bach-concert  uitgevoerd: de Cantate “Wachet! Betet!” bwv 70 en de Missa Brevis, bwv 236. Dirigent is Sietse van Wijgerden; hij geeft een korte inleiding op de te spelen stukken.

lees meer »

 

Zondag 27 oktober 2019 75 jaar bevrijding: viering in de Grote Kerk
Tijdstip: 10:30  - 11:30

VERHALEN VAN BEVRIJDING 

Breda herdenkt en viert in de maand oktober 75 jaar bevrijding. Op zondag 27 oktober om 10.30 uur zullen we dit feest kracht bijzetten met een viering in de Grote kerk. Het verhaal van de bevrijding is nooit uitverteld, ook niet nu we aan vrijheid gewend zijn. Aan het denken gezet door kleine en grote verhalen, van dichtbij en van ver, vieren we de vrijheid en bidden we dat we weerbare mensen blijven. In de dienst is er muziek van de Poolse componist Pawel Lukaszewski (1968), vertolkt door Aart Bergwerff, organist van de Grote Kerk. De Choralen van de Grote Kerk zullen onder meer werk van Felix Mendelssohn zingen. Voorgangers zijn Ton van Prooijen en Eward Postma. De viering is een initiatief van de Protestantse gemeenten Breda en Ginneken, in samenwerking met de Choralen van de Grote Kerk (www.sacramentskoor.nl).