Agenda
« vorige  |  februari 2023  |  volgende »

Zondag 12 februari 2023 Zin op zondag
Locatie: Lucaskerk, Tweeschaar Breda
Tijdstip: 16.30 uur

ZIN OP ZONDAG op 12 februari in de Lucaskerk
Op 12 februari om 16.30 uur praten we in ZIN OP ZONDAG over de vraag ‘heeft het leven zin?’ We laten ons daarbij inspireren door een gesprek tussen psychiater Dirk de Wachter en Annemiek Schrijver. We praten met elkaar in groepjes over deze vraag, onder het genot van een drankje en een hapje. ZIN OP ZONDAG is een initiatief dat is voortgekomen uit een behoefte aan persoonlijke ontmoeting rondom levensbeschouwelijke thema’s
De volgende datum is 19 maart. We vinden het ontzettend leuk als jij aansluit! Je bent zonder aanmelding welkom.

Hartelijke groet van Diny van Doorn, Henriette Rusch en Hanny den Ouden

 

Woensdag 15 februari 2023 gezamenlijke maaltijd
Locatie: Lucaskerk
Tijdstip: 18.00 uur  - 20.00 uur
Prijs: 5,50

Elke leerhuisavond begint met een gezamelijke maaltijd. De kosten hiervoor zijn 5,50 euro.
Voor de maaltijd moet u zich wel opgeven. Dat kan via de intekenlijst in de Lucaskerk of via www.PKNBreda.nl/formulier uiterlijk op de zondagavond vóór de leerhuisavond.
 

 

Woensdag 15 februari 2023 Leerhuis: aan tafel! Film
Locatie: Lucaskerk
Tijdstip: 20.00 uur  - 21.30 uur
Prijs: vrijwillige bijdrage

Film “Eden” over koken, liefde en jaloezie
Inleider: ds Ton van Prooijen

Gregor, een corpulente, excentrieke chef de cuisine, runt een klein restaurant aan de rand van een stad. In zijn vrije tijd zit hij vaak op een terrasje, waar hij wordt bediend door Eden. Eden is getrouwd met Xaver en heeft een dochter van vijf met het downsyndroom, Leonie. Gregor ziet Leonie voor het eerst in het park als ze bij de fontein speelt en erin dreigt te vallen. Hij is zeer gecharmeerd van haar (en haar moeder) en besluit een cake met zelfgemaakte chocolade voor haar verjaardag te bakken. Als Eden de chocolade proeft, is ze compleet verrukt. Ze bezoekt de keuken van Gregor om meer te kunnen proeven van zijn kookkunst, wat uitmondt in een innige maar platonische relatie. Eden en haar huwelijk bloeien op en ze raakt eindelijk weer zwanger. Xaver wordt echter jaloers op Gregor en vernielt zijn wijnkelder. Dit doet Gregor besluiten het stadje te verlaten, maar eerst wil hij Eden nog een laatste keer zien....

 

Dinsdag 21 februari 2023 Maaltijd Markuskerk
Locatie: Markuskerk, Hooghout 96, Breda
Tijdstip: 17.00 uur  - 19.30 uur
Prijs: Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd

Sinds oktober 2019 bereidt de kookgroep van de Markuskerk elke derde dinsdag van de maand een drie gangen maaltijd voor u. Inloop vanaf 17.00 uur, begin maaltijd om 17.30 uur.
Opgeven via de inschrijflijst in de Markuskerk of bij Aletta Vlaardingerbroek (alettavl@planet.nl) of Miny Smaling (jsmaling@planet.nl).

 

lees meer

 

Woensdag 1 maart 2023 Gezamenlijke maaltijd
Locatie: Lucaskerk
Tijdstip: 18.00 uur  - 20.00 uur
Prijs: 5.50

Elke leerhuisavond begint met een gezamelijke maaltijd. De kosten hiervoor zijn 5,50 euro.
Voor de maaltijd moet u zich wel opgeven. Dat kan via de intekenlijst in de Lucaskerk of via www.PKNBreda.nl/formulier uiterlijk op de zondagavond vóór de leerhuisavond.

 

Woensdag 1 maart 2023 Leerhuis: Aan tafel!
Locatie: Lucaskerk
Tijdstip: 20.00 uur  - 21.30 uur
Prijs: Vrijwillige bijdrage

Schilderij van Caravaggio samen bekijken
Avondmaal in Emmaus van Caravaggio
met ds Marlies Schulz

Samen aan tafel gaan, eten en verhalen met elkaar delen is altijd bijzonder. Maar één van de meest bijzondere verhalen over de maaltijd is zeker het verhaal van de Emmaüsgangers, van de twee mensen die samen met de Opgestane van Jeruzalem naar Emmaüs wandelen. Ze weten niet wie de vreemde is die tot hen spreekt totdat hij in de herberg het brood breekt en ze hem in dit gebaar herkennen.

Veel kunstenaars hebben dit uitgebeeld en op deze avond gaan we intensief en meditatief kijken naar zijn tweede schilderij van dit tafereel uit 1606.

Laat u verrassen!