Zomerdiensten Grote Kerk

Zomerdiensten Grote Kerk
Deze zomer komt de Vuelta, de Spaanse wielerronde, dwars door Breda en, sterker nog, door de Grote Kerk… Daarom zeven zomerdiensten met een speelse link naar het wielrennen. Ons thema, ‘God heeft ook een fiets’, hebben we geleend van cultuurtheoloog Frank Bosman, die in 2016 een ‘Kleine theologie van het wielrennen’ schreef onder deze titel (een aanrader!!). Wielrennen is als het leven zelf: een pelgrimstocht, met zonovergoten dagen en strijd tegen kou en tegenwind, met verhalen die de werkelijkheid kleuren, met meesters en knechten, eigenbelang en opoffering, met afzien en valsspelen, met bergen en dalen, met heroïek en tragiek, met winnaars en verliezers, die toch ook weer winnaars kunnen zijn….
lees meer »
 
Startzondag 11 september Startzondag 11 september
Wij nodigen u graag uit voor onze gezamenlijke startzondag op zondag 11 september 2022. Thema van de startzondag dit jaar is Aan tafel! Van de Maaltijd van de Heer naar de maaltijd van verbinding. Wij willen met elkaar vieren en verbinden. Het samen eten vormt hierin een onderdeel. Aanvang van de dienst is 11.00 u bij De Groene Schakel, Zanddreef 31B te Prinsenbeek. Er is kindernevendienst, jongerennevendienst en een kerk op schoot-viering. We willen u vragen zich voor 2 september aan te melden via dit formulier, zodat we weten voor hoeveel mensen we de maaltijd kunnen voorbereiden.
 
Vieringen bijwonen Vieringen bijwonen

Gezien de versoepelingen die onze landelijke kerk publiceerde heeft ook de Protestantse Gemeente Breda weer fysieke vieringen. Aanmelden van tevoren is nu ook niet meer nodig. Maar heeft u corona-gerelateerde klachten, blijf dan thuis.

Kijk voor een actueel overzicht van onze vieringen in onze vieringenagenda.

Wie thuis wil meevieren kan de vieringen van de Lucaskerk via Kerkdienstgemist.nl (her)bekijken,
van de Markuskerk via Kerkdienstgemist.nl 
en van de Johanneskerk via Kerkomroep.nl.
 
Johanneskerk Johanneskerk


Klik op "lees meer" voor meer informatie.
lees meer »
 
Lucaskerk Lucaskerk


Klik op "lees meer" voor meer informatie.
lees meer »
 
Markuskerk Markuskerk


Klik op "lees meer" voor meer informatie.
lees meer »
 
Lutherse kerk Lutherse kerk


Klik op "lees meer" voor meer informatie.
lees meer »
 
Raad van kerken Raad van kerken

Zie voor activiteiten van de Raad van Kerken de website: https://www.raadvankerkenbreda.nl/
 
Nieuw hier? Nieuw hier?

De Protestantse Gemeente te Breda is een actieve gemeente die zich uitgesproken heeft om bij alles wat we doen de blik op de toekomst te richten: wij willen werken aan een gemeenschap die ook voor onze kinderen en kleinkinderen nog inspirerend en bemoedigend zal zijn, een gemeente die zichtbaar is in de stad en actief wil bijdragen aan de zorg voor onze medemens.

Al klikkend op deze site willen we je laten zien op welke wijze wij vorm geven aan onze ambitie om een moderne en betrokken gemeente te zijn. Op welke wijze wij ons geloof vieren en inhoud geven aan het gemeente zijn. We hopen dat je via deze site de weg naar ons en ons kerkenwerk makkelijker zult vinden. Klik op de foto's voor meer informatie per kerk.

Wij begroeten je graag in een van onze vieringen of bij een van de activiteiten!

 
Website Protestantse Gemeente Breda Website Protestantse Gemeente Breda
Opmerkingen, vragen, aanvullingen en suggesties kunt u mailen aan Info@PKNBreda.nl