De klusjes pagina

De klusjes pagina
De protestantse gemeente Breda heeft heel wat commissies en organiseert een hoop. Op deze pagina kan je zien wat voor klusjes er leuk en/of nodig zijn binnen de protestantse gemeente Breda. Denk je nou, hé dat is leuk! Daar wil ik mij voor inzetten! Reageer dan gerust, ook als je vragen hebt!

Reageren kan hier.
 
Werkgroep Breda-Wismar-Arad

Werkgroep Breda-Wismar-Arad
Gezocht:
Enthousiaste mensen om onze groep te versterken


Als het je leuk lijkt om mee te werken in deze actieve groep, die namens onze gemeente contacten onderhoudt met 2 kerkelijke gemeenten in Oost-Europa, wil je dan contact met een van ons opnemen om een afspraak te maken? Dan kunnen wij je uitvoerig informeren over wat dit zo bijzondere werk inhoudt en hoeveel tijd het neemt. Wil je eerst wat informatie? Kijk dan op deze website onder het kopje Diaconie en klik dan door naar Breda-Wismar-Arad.

Wij kijken verwachtingsvol uit naar het nieuwe lid van onze groep.
Mieke Frankfoorder (vz) tel. 06-24705414
Pieter Harder (secr) tel. 06-47272537
 
Redactielid Kerkblad Redactielid Kerkblad
Wie wil meehelpen ons kerkblad S'amen vorm te geven? We zijn met z'n vijven, dus als je meedoet met z'n zessen.
We werken binnen de portal van de 'Zalige Zalm', waardoor het technisch niet al te ingewikkeld is het kerkblad vorm te geven.
Heb je interesse?
Graag reactie aan ons mailadres (klik op deze link).
 
Communicatiemedewerker Communicatiemedewerker
Ben je graag overal van op de hoogte op het gebied van kerkenwerk? Wil je ons meehelpen om de lijntjes kort te houden? We kunnen op verschillende plaatsen mensen gebruiken zie samen met de taakgroep communicatie zorg willen dragen voor goede berichtgeving op allerlei fronten. Wat houdt het zoal in? Een overzicht van de werkzaamheden van de taakgroep kan je krijgen door deze link te volgen. Doe je mee? Neem dan contact met ons op s.v.p.!
 
Gezocht: vrijwilligers voor het werk in en vanuit de Markuskerk Gezocht: vrijwilligers voor het werk in en vanuit de Markuskerk
Wij van de Markuskerk zijn op zoek naar uitbreiding van ons team vrijwilligers binnen de Markuskerk, zoals voor de tuin, de zorg voor het interieur en de zalen, het kosterswerk, bezoek aan gemeenteleden, de vieringen, kindernevendienstgroep, tiener- en jeugdactiviteiten, video-opnames van vieringen, het maken van PowerPoint presentaties voor vieringen, enz. 
 
Leeftijd: geen  voorkeur
Gender: geen voorkeur
Enthousiasme: heel graag
Ervaring: niet per se nodig, wel betrokkenheid!
Inzet: uiteraard
Tijdsbesteding: enkele uren per week per activiteit
Duur:  geen vaste termijnen
Woonplaats: Breda e.o.
 
Heb jij tijd voor het werk voor de kerk, meld je dan svp aan bij Paul of Wilma (zie onderaan).
Wij houden van een goede, gezellige en open sfeer! 
Wij kijken uit naar jouw aanmelding, maar wil jij je eerst nader laten informeren, dan is dat ook prima! Meld dat s.v.p. aan Paul of Wilma.
Paul:  tel.:  076-59623821 of 06- 4492 0681 // E-mail Paul: vlaar635@planet.nl
Wilma : tel.: 076-5228628 // E-mail Wilma : whupkens@live.nl
 
 
 
Gezocht: ambtsdragers in de Markuskerk Gezocht: ambtsdragers in de Markuskerk
Het sectieteam van de Markuskerk is dringend op zoek naar uitbreiding.  
Wij zijn op zoek naar betrokken kerkleden die als diaken of ouderling willen bijdragen aan het werk binnen en vanuit de Markuskerk.
Leeftijd: geen  voorkeur
Gender: geen voorkeur
Enthousiasme: graag
Ervaring: belijdend lid, betrokken bij de gemeente
Inzet: uiteraard
Tijdsbesteding: enkele uren per week
Duur: liefst een termijn van vier jaren
Woonplaats: Breda e.o.
Aanmelden: mondeling, schriftelijk bij Paul of Wilma
Als ambtsdrager ben je vooral betrokken bij (de vergaderingen van) hetzij het team van diakenen (PGB), het zij bij het pastoraal team van de Markuskerk. Daarnaast is er ook het uitvoerende werk dat bij het ambt hoort, waaronder het dienst doen in vieringen. Per ambt is één van de diakenen dan wel ouderlingen lid van het Sectieteam van de Markuskerk. Dat bestaat uit 7 leden, waaronder de voorzitter (Paul), de scriba (Wilma), de koster (Jan-Willem), de predikant (Ton) en drie andere leden en dat ca. 6x per jaar ’s avonds bij elkaar komt.
Wij houden van een goede, gezellige en open sfeer.
 
Wij kijken uit naar jouw aanmelding, maar wil jij je eerst nader laten informeren dan is dat ook prima. Meld dat s.v.p. aan Paul of Wilma.
Paul: tel.:  076-59623821 of 06- 4492 0681 // E-mail Paul: vlaar635@planet.nl
Wilma : tel.: 076-5228628 // E-mail Wilma : whupkens@live.nl