wo 20 februari 2019

Oecumenisch Leerhuis

Locatie: 
 Lucaskerk
Tijdstip: 
 20.00 uur, 18.00 uur maaltijd

In het kader van het programma ‘Wijs of dwaas’ van de Augustinusparochie Breda en Protestantse Gemeente Breda een avond over ‘Wandelen lost alles op…’. Met Cor Kuijvenhoven. Lucaskerk, Tweeschaar 125, Breda
We hebben in deze tijd af en toe behoefte aan stilte. Er is zoveel drukte, werk, maatschappij, alles moet snel. Soms zijn we onszelf helemaal kwijt in die hectiek. Wat kan ons helpen om weer bij de juiste dingen stil te staan? ‘Wandelen lost alles op’, zegt Cor Kuijvenhoven. Hij gaat ons vertellen over pelgrimeren. In deze leerhuisavond over pelgrimeren vroeger en nu, blikt Cor Kuijvenhoven (ver) terug in de geschiedenis én zoomt hij in op wat mensen vandaag de dag beweegt. Dat doet hij aan de hand van zijn eigen ervaringen met de vele pelgrimstochten die hij en zijn vrouw maakten. Eenvoud, ontvangen en stilte zijn daarbij belangrijke begrippen gebleken. Uiteraard vertelt hij niet alleen, maar laat hij ook veel beeldmateriaal zien.

Cor Kuyvenhoven is gepensioneerd, na een leven lang in het basisonderwijs gewerkt te hebben. Zijn reizen naar Gambia èn zijn voettocht naar Rome die hij 10 jaar geleden maakte samen met zijn vrouw Evelien, hebben er toe bijgedragen dat hij kleinschalige voet- en pelgrimstochten en ontmoetingsreizen is gaan organiseren. Hij vertelt graag verhalen en doet dat bevlogen, met veel enthousiasme en kennis van zaken. Ook is hij lid van de Franciscaanse beweging in Nederland, zat acht jaar in het bestuur van de vereniging Pelgrimswegen naar Rome, waarvan de laatste jaren als voorzitter. Hij is “herbergier” van pelgriMEER en betrokken bij de organisatie van het pelgrimsplein op de jaarlijkse Fiets- en Wandelbeurs.
Voorafgaand aan de leerhuisavond eten we rond de klok van 6 met elkaar. De kosten van de maaltijd zijn € 5 ,-. Opgeven via de site www.lucaskerk.nl/formulier of via de intekenlijst in de Lucaskerk.
 

terug