Wij zijn: Wij zijn:
De protestantse gemeente Breda (PGB). Een kerk die hoort bij de Protestantse Kerk Nederland (PKN). We zijn een gemeente van ongeveer 1200 leden met jeugd, gezinnen en ouderen. Vanuit Breda en wijde omgeving komen we samen om Gods naam te loven, van zijn woord te leren en in zijn liefde te leven. En natuurlijk om elkaar te ontmoeten, voor, tijdens en na de zondagse dienst, maar ook daarbuiten. De wekelijkse ochtenddiensten geven vorming en toerusting. We proberen met elkaar mee te leven, bidden voor elkaar, en bieden ook hulp in praktische zaken.
Uiteraard ben je welkom om eens een ochtenddienst mee te maken en de sfeer te proeven in een van onze kerken. Op deze site en die van de kerken kun je meer over onze gemeente lezen. En aarzel niet om contact op te nemen.

 
 
Organisatie Organisatie

We hebben een grote kerkelijke organisatie.
Je kunt hier ons beleidsplan en hier het werkplan voor 2022 openen en inzien. Voor uitleg kunt u het bijbehorende filmpje bekijken: volg deze link.

We hebben een grote en een kleine kerkenraad en daarnaast drie secties. De overige bestuursorganen noemen we zo:
College van Kerkrentmeesters en College van Diakenen.

Wil je weten wie er allemaal betrokken zijn? Klik dan op "lees meer"!

lees meer »
 
Derde Toekomstzondag (mei en juni 2022) Derde Toekomstzondag (mei en juni 2022)
Op 8 mei (Johanneskerk) en 12 juni (Lucaskerk en Markuskerk) hielden we onze derde toekomstzondag, waarop het zingen centraal stond. Hier vindt u het liturgieboekje van die zondag en hier het verslag op basis van de enquête na afloop.
 
Een stukje Gereformeerde geschiedenis

Een stukje Gereformeerde geschiedenis
De Protestantse Kerken (PKN) zijn ontstaan vanuit de Lutherse, Hervormde en Gereformeerde traditie in Nederland. De historie van de Gereformeerde kerk in Breda gaat terug tot 1893 en hierover is te lezen op de website van Gereformeerdekerken.info.
Deze tekst bestaat uit twee delen. Via deze link is deel één en via deze link is deel twee te lezen.
 
Geloof Hoop Liefde

Geloof Hoop Liefde
De Protestantse Kerk in Nederland is deel van de wereldwijde gemeenschap waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en delen. Een vindplaats van geloof, hoop en liefde.
lees meer »